cg horses

cg horses

Jonge paarden
(zadelmak maak pakket)

boek nu

Wil je dat je jonge paard helemaal wegwijs wordt gemaakt in de mensenwereld? Zodat hij een zelfverzekerd rijpaard kan worden? Dan is het jonge paarden pakket iets voor jou! Geef je het liefste alles even uit handen en wil je je paard of pony intern zetten en wil je daarbij ondertussen goed op de hoogte gehouden worden? Dat kan! Voor zadelmak maken is intern trainen het voordeligste, veiligste en meestal ook snelste. Je kan contact opnemen voor het reserveren van een plek! Alleen als er veilig gewerkt kan worden op je eigen locatie, is op locatie trainen een optie.

De meeste jonge paarden leren beter als ze kort getraind worden met pauzes ertussen. Ze kunnen dan tussendoor dan steeds even weg gezet worden en de training wordt aangepast op het specifieke paard.

Bovendien speelt de locatie een belangrijke rol, veilig werken is o.a. in het belang van het paard om een eerlijke leeromgeving te kunnen bieden. Uiteraard wordt de eigenaar er zoveel als mogelijk bij betrokken.

Heeft je paard een slechte start gehad en is hij angstig geworden? Als een fysiek ongemak is uitgesloten, zijn herstarters ook welkom! Met het jonge paarden pakket voorkom je dat je iets overslaat en help je paarden die wat angstiger zijn (geworden) door geen detail over te slaan.

Ik neem in principe alle starters en rassen aan, maar heb wel enkele voorwaarden:

 • geen hengsten (die kan ik uiteraard wel op je eigen locatie trainen!)
 • stokmaat max 170cm
 • geen (grote) stal uitdagingen (die kan ik uiteraard wel op je eigen locatie trainen!)

De training kan bestaan uit de volgende onderdelen en hangt af van wat het paard nodig heeft en wat het al kent:

 • halster om leren doen en mee leren lopen / stoppen / achterwaarts (van druk af leren komen)
 • werken aan vertrouwen en communicatie afstemmen door middel van loswerken
 • schriktraining (bijvoorbeeld verder uitbouwen naar laten wennen aan dekje opleggen, iets bewegen boven, op of naast het paard, minder gevoelig maken op aanraken en toenaderen, geluid etc)
 • voorbereiden op longeren enkele en dubbele lijnen (lijnen testen),
 • eerste zadel
 • zadel met werken aan dubbele lijnen
 • aan de dubbele lijnen leren sturen / tempo / achterwaarts / stilstaan
 • eerste ruiter
 • naar wens verder door gereden
 • naar wens kunnen meer zaken goed getraind worden, bijvoorbeeld trailerladen

Je paard of pony in volpension in training voor gedragstraining of zadelmak maken, €250,- per week. Inclusief verzorging, training, stalling, ruwvoer en basis brok, weidegang in het weideseizoen.

Wil je nog meer informatie over zadelmak maken: lees dan blog 4.

boek nu

review

"Toen onze 3 jarige merrie zo uit de opfok bij ons op stal kwam hebben we meteen Charlotte gevraagd om ons te helpen. We zijn dan ook bij de basis begonnen met grondwerk en loswerken. Na elke sessie met Charlotte zijn we zelf verder gaan oefenen, zodat we de volgende training weer een stapje verder konden. Met allemaal verschillende dingen zoals schriktraining met zeiltjes en het sliertengordijn, zadelmak maken en werken aan de dubbele lijnen. Zo hebben we in stapjes toegewerkt naar de eerste keer daadwerkelijk opstappen. Door de fijne en goede basis die we al gelegd hadden, was de eerste keer opstappen super relaxed, zowel voor ons als voor onze merrie! Ik kan het iedereen aanraden om met wat begeleiding van Charlotte een jong paard op te leiden! Super leerzaam en leuk om te doen. En doordat het hele proces wordt opgebroken in kleine stapjes mag het paard ook aangeven wat hij al wel of (nog) niet aankan. Een super fijne basis waar we hopelijk nog jaren plezier van gaan hebben!" (Sandra, Willemijn & Goudlokje)

review

"Toen ik bezig was mijn toenmalige paard Biko te socialiseren en zijn enorme angst voor mensen en druk weg te nemen, kreeg ik via een vriendin contact met Charlotte. Zij heeft naar Biko gekeken en mij tools gegeven om spanning bij hem weg te halen en me ook laten zien dat je geen fouten maakt als je intenties en energie maar goed zijn. Dat was voor mij erg goed om te leren omdat ik mezelf het nogal kwalijk kon nemen als ik een ‘fout’ maakte. Daarna heeft Charlotte me geholpen met het aanleren van mijn jonge paard met twee lijnen te longeren. Hier mee heeft zij zoveel ervaring en kan je paard en jou het vertrouwen geven dat je dit goed kan leren en er een hoop plezier van kan hebben. Voor mij was heel goed te leren hoe je de juiste energie opwekt en hoe je draait en alles veilig houdt. Ik kan mijn paard nu makkelijk op deze manier trainen en het ook steeds uitbouwen. Ik zou Charlotte zeker aanbevelen als je tools nodig hebt om verder te komen en dat kan op zoveel manieren. Het is heel prettig als iemand je het vertrouwen geeft en op haar rustige manier iets aankijkt waar je zelf verder mee kunt. Een must voor jonge paarden en een oplossing voor paarden die een mindere opleiding hebben gehad en daardoor problemen hebben en zeker ook voor situaties waar angst bij komt kijken, zowel bij paard als mens." (Sigrid, Biko & Lijon)