cg horses

cg horses

Startklaar paard
(zadelmak maak pakket)

boek nu

Geef je het liefste alles even uit handen en wil je je paard of pony intern zetten en wil je daarbij ondertussen goed op de hoogte gehouden worden? Dat kan! Voor zadelmak maken is intern trainen het voordeligste, veiligste en meestal ook snelste. Je kan contact opnemen voor het reserveren van een plek! Alleen als er veilig gewerkt kan worden op je eigen locatie, is op locatie trainen een optie.

De meeste jonge paarden leren beter als ze kort getraind worden met pauzes ertussen. Ze kunnen dan tussendoor dan steeds even weg gezet worden en de training wordt aangepast op het specifieke paard.

Bovendien speelt de locatie een belangrijke rol, veilig werken is o.a. in het belang van het paard om een eerlijke leeromgeving te kunnen bieden. Uiteraard wordt de eigenaar er zoveel als mogelijk bij betrokken.

Heeft je paard een slechte start gehad en is hij angstig geworden? Als een fysiek ongemak is uitgesloten, zijn herstarters ook welkom!

Ik neem in principe alle starters aan, maar heb wel enkele voorwaarden:

 • geen hengsten
 • stokmaat max 170cm
 • geen (grote) stal uitdagingen (die kan ik uiteraard wel op je eigen locatie trainen!)

Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen en hangt af van wat het paard nodig heeft en wat het al kent:

 • halster om leren doen en mee leren lopen / stoppen / achterwaarts (van druk af leren komen)
 • werken aan vertrouwen en communicatie afstemmen door middel van loswerken
 • schriktraining (bijvoorbeeld verder uitbouwen naar laten wennen aan dekje opleggen, iets bewegen boven, op of naast het paard, minder gevoelig maken op aanraken en toenaderen, geluid etc)
 • voorbereiden op longeren enkele en dubbele lijnen (lijnen testen),
 • eerste zadel
 • zadel met werken aan dubbele lijnen
 • aan de dubbele lijnen leren sturen / tempo / achterwaarts / stilstaan
 • eerste ruiter

Je paard of pony in volpension in training voor gedragstraining of zadelmak maken, €200,- per week. Inclusief verzorging, training, stalling, ruwvoer en basis brok, weidegang in het weideseizoen.

boek nu

review

"Toen onze 3 jarige merrie zo uit de opfok bij ons op stal kwam hebben we meteen Charlotte gevraagd om ons te helpen. We zijn dan ook bij de basis begonnen met grondwerk en loswerken. Na elke sessie met Charlotte zijn we zelf verder gaan oefenen, zodat we de volgende training weer een stapje verder konden. Met allemaal verschillende dingen zoals schriktraining met zeiltjes en het sliertengordijn, zadelmak maken en werken aan de dubbele lijnen. Zo hebben we in stapjes toegewerkt naar de eerste keer daadwerkelijk opstappen. Door de fijne en goede basis die we al gelegd hadden, was de eerste keer opstappen super relaxed, zowel voor ons als voor onze merrie! Ik kan het iedereen aanraden om met wat begeleiding van Charlotte een jong paard op te leiden! Super leerzaam en leuk om te doen. En doordat het hele proces wordt opgebroken in kleine stapjes mag het paard ook aangeven wat hij al wel of (nog) niet aankan. Een super fijne basis waar we hopelijk nog jaren plezier van gaan hebben!" (Sandra, Willemijn & Goudlokje)