cg horses

cg horses

Referenties

Paard Nonchalant en eigenaresse Danielle

"Omdat Nonchalant een paar keer met trailerladen niet gemakkelijk erop wilde en het echt spannend vond heb ik Charlotte (die een stalgenoot eerder had geholpen) om hulp gevraagd. Haar uitleg is zeer duidelijk zowel voor paard als eigenaar en met de rust die ze uitstraalde leerde Nonchalant heel snel dat het allemaal niet zo spannend hoeft te zijn. Met de derde sessie heeft ze zulke mooie sprongen gemaakt dat we zelfs een stukje zijn gaan rijden. Onze dank is heel groot."

"Hier ben je echt aan het juiste adres voor bijvoorbeeld trailerladen of je jonge paard beleren. Alles gaat in rust en harmonie met je paard. In stapjes voor je paard maar ook voor jou als eigenaar om alles onder de knie te krijgen. Ik ben zo trots op alles wat ik hierdoor bereikt heb met mijn paard. Dank je wel!" (Donnie en Annika)

"Charlotte heeft mij enorm geholpen! Vooral om kleine stapjes te nemen en soms ook een stapje terug te doen. Ook heb ik geleerd om op zoek te gaan naar wanneer mijn paard spanning opbouwt om dat vervolgens op te kunnen lossen.

Charlotte neemt de tijd voor je (en geeft het paard ook de tijd om alles te verwerken) en dat is super fijn!" (Niveau en Anouk)

"Super blij met mijn ervaring met Charlotte! Ze heeft Klaus en mij met een super start geholpen bij een interne training ivm zijn gedrag. Zijn gedrag is zeker verbeterd en Charlotte heeft mij heel goed les gegeven Klaus beter te begrijpen en met zijn gedrag te werken. Altijd super gecommuniceert en zij heeft Klaus zeker goed verzorgd en hij kwam niks tekort, altijd alles georganiseerd van osteopaat tot dierenarts Iedereen die er over na denkt zeg ik zeker doen, het kan jou en je paard zoveel helpen een goede band op te bouwen of verder te komen als je tegen iets aanloopt." (Klaus en Gesa)

eigenaresse Esther van Leeuwen

"Nadat mijn twee KWPN jonge hengsten uit de opfok kwamen, een twee- en een driejarige, had ik de wens om ze gemakkelijk te kunnen trailerladen. Om ze dit zo efficiŽnt mogelijk en op een vriendelijke, duurzame manier aan te leren besloot ik hiervoor een professional in te zetten. Via trainers paard en gedrag kwam ik uit bij Charlotte. Na de eerste sessie hadden we beide geen idee hoeveel sessies dit zou duren, en moet toegeven dat ik dacht: zal dit ooit goedkomen, aangezien ze beide net aan met een voorvoetje op de klep gingen. De tweede sessie was boven verwachting. Paarden waren opener, kregen meer vertrouwen, en stapten uiteindelijk ook de trailer in. In nog een derde halve sessie hebben we ze beide zonder aarzelen kunnen laden, leren afsluiten en een klein stukje gereden. Ik ben ontzettend blij dat Charlotte op mijn pad kwam en dat we met deze trainingswijze en het inspelen van Charlotte op de karakters van beide†paarden grote stappen konden zetten. In totaal heeft ieder paard maar 2,5 uur leertijd nodig gehad. Chapeau!"

Paard Lilly, eigenaresse Joke

"Het is echt super waardevol om je door Charlotte te laten trainen en begeleiden bij het opvoeden van je paard! Onder het motto 'beter voorkomen dan genezen' heb ik hulp gevraagd met Lilly, mijn 6-jarige fantastische Ijslander en we leren zoveel! Zo kunnen we al heel wat met lange lijnen en met de lange teugel, blokkeer ik haar niet meer in het grondwerk en vertrouwt Lilly mij meer en meer. Onder haar enorm blije buitenkant bleek een gereserveerd dier te schuilen dat zich nu begint te geven. Dankjewel Charlotte voor je analytische en vriendelijke aandacht, je heldere aanwijzingen en je vermogen om altijd iets positiefs te zien in uitdagende leerprocessen en Lilly en mij te bevestigen in respectvol samenwerken.?

Paard Yarrick, eigenaresse Miriam

"Vanwege een blessure ging mijn paard Yarrick (18 jaar) vorig jaar met pensioen en werd hij verhuisd naar een andere stal. Omdat hij vrij onzeker is, loeisterk en maar 1x eerder in een trailer was geweest, heb ik de hulp van Charlotte ingeschakeld om te oefenen met trailerladen. In totaal heb ik 2x een les in trailerladen bij Charlotte kunnen doen voordat Yarrick verhuisd werd. Het oefenen met trailerladen verliep heel fijn en rustig. Charlotte gaf hele goede aanwijzingen en met rust en zonder stress kregen we Yarrick de trailer in. De stang en klep was nog een uitdaging, dat vond hij wel heel spannend. Uiteindelijk heb ik in overleg met Charlotte besloten om een vrachtwagen te huren voor de verhuizing aangezien we geen tijd meer hadden om verder te oefenen en we Yarrick niet teveel stress wilden geven. Dankzij de lessen in trailerladen liep Yarrick zonder problemen de vrachtwagen in. Hadden we meer tijd gehad dan weet ik ook zeker dat de stang en klep was gelukt!"

Paarden Finn en Yinthe, eigenaresse Fleur

"Door Charlotte is mijn zelfvertrouwen met mijn paard enorm gegroeid. Na een aantal gebeurtenissen met mijn jonge pas gecastreerde ruin was ik onzeker geworden met hem. Ik was blij en opgelucht als die weer "veilig" in zijn stal of paddock stond. Door de lessen van Charlotte heb ik een hele andere kant van Finn mogen leren kennen. Wij beide kregen veel meer zelfvertrouwen in onszelf maar ook in elkaar. En door zien dat hij met mij al die enge obstakels aan durfde, kreeg ik meer vertrouwen in hem. Ik heb super veel gehaald uit de lessen van Charlotte, helaas heb ik uiteindelijk Finn toch verkocht. En met mijn nieuwe paard Yinthe wilde ik vooral nieuwe dingen leren voor de afwisseling, zo zijn we gaan loswerken en hebben we dubbele lijnen geleerd. Dus ook als je geen "problemen" ervaart met je paard kan je door de lessen van Charlotte veel nieuwe inzichten krijgen in het omgaan met paarden."

Paard Garamba en eigenaresse Sharon

"Als je moeite hebt je paard te laden, dan zou ik zeker de hulp van Charlotte inroepen! Na 4 sessies waren mijn problemen voorbij en leerde ik dat het grootste deel van het probleem bij mijn body language lag. Lessen van Charlotte zijn dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Zowel ik als mijn paard ontvingen van haar hele waardevolle coaching!"

Paard Biko en Lijon en eigenaresse Sigrid

"Toen ik bezig was mijn toenmalige paard Biko te socialiseren en zijn enorme angst voor mensen en druk weg te nemen, kreeg ik via een vriendin contact met Charlotte. Zij heeft naar Biko gekeken en mij tools gegeven om spanning bij hem weg te halen en me ook laten zien dat je geen fouten maakt als je intenties en energie maar goed zijn. Dat was voor mij erg goed om te leren omdat ik mezelf het nogal kwalijk kon nemen als ik een 'fout' maakte. Daarna heeft Charlotte me geholpen met het aanleren van mijn jonge paard met twee lijnen te longeren. Hiermee heeft zij zoveel ervaring en kan je paard en jou het vertrouwen geven dat je dit goed kan leren en er een hoop plezier van kan hebben. Voor mij was heel goed te leren hoe je de juiste energie opwekt en hoe je draait en alles veilig houdt. Ik kan mijn paard nu makkelijk op deze manier trainen en het ook steeds uitbouwen. Ik zou Charlotte zeker aanbevelen als je tools nodig hebt om verder te komen en dat kan op zoveel manieren. Het is heel prettig als iemand je het vertrouwen geeft en op haar rustige manier iets aankijkt waar je zelf verder mee kunt. Een must voor jonge paarden en een oplossing voor paarden die een mindere opleiding hebben gehad en daardoor problemen hebben en zeker ook voor situaties waar angst bij komt kijken, zowel bij paard als mens."

Paard Dreamer en bijrijdster Jeanine

"Wat ontzettend leerzaam om te zien hoe kleine aanpassingen in ons gedrag en benadering zoveel verschil maken in het vertrouwen dat Dreamer in ons heeft. Dapper zal hij nooit worden. Maar van wegvluchten voor vliegenspray naar losstaand ingesprayd kunnen worden door een zesjarig kind, dat is toch een wereld van verschil! Nog verbazingwekkender om te zien hoe snel je dit gegaan is."

Paard Goudlokje en eigeneressen Sandra en Willemijn

"Toen onze 3 jarige merrie zo uit de opfok bij ons op stal kwam hebben we meteen Charlotte gevraagd om ons te helpen. We zijn dan ook bij de basis begonnen met grondwerk en loswerken. Na elke sessie met Charlotte zijn we zelf verder gaan oefenen, zodat we de volgende training weer een stapje verder konden. Met allemaal verschillende dingen zoals schriktraining met zeiltjes en het sliertengordijn, zadelmak maken en werken aan de dubbele lijnen. Zo hebben we in stapjes toegewerkt naar de eerste keer daadwerkelijk opstappen. Door de fijne en goede basis die we al gelegd hadden, was de eerste keer opstappen super relaxed, zowel voor ons als voor onze merrie! Ik kan het iedereen aanraden om met wat begeleiding van Charlotte een jong paard op te leiden! Super leerzaam en leuk om te doen. En doordat het hele proces wordt opgebroken in kleine stapjes mag het paard ook aangeven wat hij al wel of (nog) niet aankan. Een super fijne basis waar we hopelijk nog jaren plezier van gaan hebben!"

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Leren trailerladen van twee jarige merrie met een zeer onstuimig karakter."

Bent u tevreden over de training?

"Zeer tevreden. Mijn merrie loopt nu rustig de trailer op en af en blijft daarbij redelijk kalm en alert (ze is zeer gauw afgeleid)"

Zou u haar aanbevelen?

"Jazeker! Charlotte heeft veel kennis en inzicht en geeft de paarden vertrouwen en duidelijkheid."

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Trailerladen."

Bent u tevreden over de training?

"Ja, door de training loopt het paard nu zo de trailer in."

Zou u haar aanbevelen?

"Ja, dit heb ik gedaan. Daardoor heeft ze ook al een stalgenoot geholpen."

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Heb de merrie pas sinds kort en wist niet hoe ze laadt, maar heeft wel een ongeluk gehad in de trailer (met laden) op jonge leeftijd."

Bent u tevreden over de training?

"Ja, rust en in kleine stapjes opgebouwd en goed naar spanning van paard gekeken. Plan werd bijgesteld omdat ze achteruit eng vond. Goede uitleg.

Zou u haar aanbevelen?

"Ja, alles gaat in rust en met respect voor het paard."

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Pony rent de stal in en is schrikkerig bij toenaderen van hoofd."

Bent u tevreden over de training?

"Jazeker! Was heel vriendelijk, gaf heel veel tips. En pakt het gelijk positief op."

Zou u haar aanbevelen?

"Ja, zou haar zeker aanraden."

Paard Coppi en eigenaresse Janine

"Mijn paard Coppi had een hele negatieve ervaring met trailerladen: door omstanders opgejaagd en toen flink zijn hoofd gestoten. Na 6 lessen van Charlotte liep hij ontspannen de trailer in. Charlotte straalde heel veel rust uit en gaf het paard duidelijke signalen waardoor hij vertrouwen kreeg. Ze jaagt helemaal niet, maar geeft het paard de tijd die hij nodig heeft. Mij leerde ze hoe ik zelf ook de goede signalen kan geven, b.v. niet omkijken naar het paard, maar duidelijk met je schouder naar voren gedraaid rechtuit lopen. Ik ben heel blij met de cursus. Mijn paard is niet meer bang voor de trailer en ik weet nu wat ik moet zeggen tegen omstanders die gaan jagen onder het motto: "hij neemt je in de maling". Bedankt Charlotte!

Clinic bij De Doordravers met collega Ellen den Braber

Hoe heb je de activiteit ervaren?

"Heel leuk en leerzaam. De leden van onze verenging waren erg enthousiast over de activiteit. Charlotte en Ellen gingen goed in op onze vragen en geven duidelijke uitleg. We hebben met verschillende paarden kunnen werken, wat erg leuk was."

Voldeed de activiteit aan de verwachtingen?

"De activiteit heeft onze verwachtingen overtroffen. Met zowel loswerken als de obstakeltraining hebben we heel veel goede uitleg en handvaten gekregen. Er was veel materiaal meegenomen om van de obstakeltraining een succes te maken. We hebben meer gedaan dan verwacht. Doordat alles zo fijn verliep durfden we het ook aan om met ons nieuwste, nog wat onwennige, paard te werken. Dit gaf ons leuke nieuwe inzichten en veel vertrouwen."

Paard Kensington, eigenaresse Stefanie Turksma:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Trailerladen vanaf stap nul. Jong paard (3), alleen 2x eerder op de trailer geweest m.b.v. tractor en stro."

Bent u tevreden over de training?

"Ja, Charlotte was kalm en consequent en heeft al snel de balans gevonden die nodig was om Kensington over te halen om de trailer in te stappen."

Zou u haar aanbevelen?

"Ja, fijn om mee samen te werken en doel bereikt."

Paard Raspoetin, eigenaresse Robin Baars:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Mijn paard wilde niet afgesloten worden in de trailer."

Bent u tevreden over de training?

"Ja, we hebben mijn paard rustiger gekregen en we zijn weer een heel stap verder."

Zou u haar aanbevelen?

"Jazeker, rust en geduld zijn de dingen die ze goed doet, daarom superfijn om mee bezig te zijn en weet wat anderen nodig hebben."

Paard Navarro, eigenaar Manege de Eenhoorn:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Paard nieuw aangekocht voor de manege. Bekend was bij aankoop dat paard moeite had met benen optillen en bekapt worden door hoefsmid (bouwde spanning op, angstig; was wel prima in staat om benen op te tillen). Benen optillen en hoeven uitkrabben verbeterde al goed, maar bekappen door hoefsmid bleek moeizaam en kon niet volledig worden uitgevoerd. Paard was in het algemeen wat angstig naar mensen (niet omgeving) en nog niet op zijn gemak in zijn nieuwe omgeving. Werken met lange lijnen bleef moeizaam, ondanks herhaaldelijk testen en oefenen met de lijnen bleef hij wat paniekerig tijdens het werken."

Bent u tevreden over de training?

"Ja. Onder begeleiding van Charlotte is hij zonder verdoving aan alle vier de benen bekapt. Ze gaf aan dat hij nog wel spanning had, maar het is in ieder geval op een positieve manier voor het paard gebeurd en uitgevoerd. Dit kunnen we naar verwachting zelf verder doorbouwen. "

Zou u haar aanbevelen?

"Ja. Ik vind Charlotte altijd heel bereid om te helpen en positief ingesteld. Ze werkt met rust en communiceert duidelijk."

Paard Halina, eigenaresse Ellen:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Rust in de trailer en moeite met afsluiten, achteruit vlieger."

Bent u tevreden over de training?

"Ja, heel blij! De rust die ze meeneemt, de ideeën om er doorheen te komen en om de focus van het paard te houden."

Zou u haar aanbevelen?

"Ja, heel fijn en rustig persoon, maar wel een hele actieve training waar op de juiste momenten gekozen wordt om een stapje verder te gaan."

Paard Bonbini, eigenaresse Lianne:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Paard wil spuitplaats niet op. Gaat in weerstand, weerstand voor paard is steigeren."

Bent u tevreden over de training?

"Ja, ze legde duidelijk uit wat ze deed, en heeft tips gegeven die nu al hebben geholpen bij het gedrag van het paard."

Zou u haar aanbevelen?

"Ja, ik ben tevreden, dus waarom zou ik haar niet aanbevelen!"

Pony Babs, eigenaresse Sanne:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Babs trok zich los als zij geen zin meer had, als ze wilde eten of als we langs de weg liepen."

Bent u tevreden over de training?

"Ja! Charlotte heeft alles zo goed uitgelegd, dat ik er zelf al mee verder ben gegaan, heb héél veel geleerd."

Zou u haar aanbevelen?

"Jazeker, Charlotte heeft veel geduld en legt alles zeer goed uit, zou haar zeker aanbevelen aan iedereen!"

Paard Balou, eigenaar Manege de Eenhoorn:

Uitdaging waarmee Charlotte heeft geholpen:

"Paard is bang voor de zweep. Bij zien zweep wil hij er niet heen. Bij aangeven of zwiepen of aanraken versnelt hij sterk/overmatig."

Bent u tevreden over de training?

"Ja. Balou heeft met veel situaties te maken gekregen en dat heeft geholpen een duidelijk beeld te krijgen van waar de associatie met de zweep wel/niet verdere training nodig heeft."

Zou u haar aanbevelen?

"Ja. Charlotte werkt met veel rust en stapsgewijs."

Paard Neroh en eigenaar Sanne

"Ik ben super blij met de trailerlaad lessen die ik bij Charlotte gevolgd heb.

Toen ik mij aanmeldde voor mijn eerste les was ik sceptisch of het zou lukken om Neroh op de trailer te krijgen (op een relaxte manier). We liepen op dat moment immers al een heel aantal jaar met het probleem. De trailer op ging wel, het blijven staan niet. Neroh heeft in het verleden een nare ervaring gehad met de trailer en rent sindsdien achteruit en trekt zich daarbij los. Charlotte gaat erg rustig en fijn te werk en ik heb veel geleerd. Het was voor mij een enorme eye-opener te zien hoeveel invloed mijn lichaamshouding heeft op het wel of niet op de trailer blijven staan.

Inmiddels heb ik een pony die zonder aarzelen de trailer op loopt, wat zowel bij hem als bij mij een hoop stress scheelt.

Ik kan het iedereen aanraden om met Charlotte aan de slag te gaan!!"